Ajankohtaista

Ruissalojuoksut liikennetiedote

📁 Ajankohtaista 🕔10.syyskuu 2017
Ruissalojuoksut liikennetiedote
Yksi Suomen vanhimmista juoksutapahtumista valtaa Ruissalon lauantaina
 
Lähes 1800 kuntoilijaa ja juoksijaa kokoontuu Ruissalon Saaronniemeen tämän viikon lauantaina 16. syyskuuta, kun klassikkojuoksutapahtuma Ruissalojuoksut juostaan 45. kerran. Turun Urheiluliiton yleisurheilujaoston järjestämässä tapahtumassa juostaan kymmenen kilometrin mittainen Ruisriikki sekä Ruisrääkki-nimeä kantava puolimaraton. Tapahtuman lähtö- ja maalialue sijaitsevat Saaronniemen leirintäalueella. Ruisriikin lähtö on kello 14.00 ja Ruisrääkin kello 14.20.
 
Tapahtumaan odotetaan yli 1800 osallistujaa. Osallistujat jakautuvat kahdelle matkalle melko tasaisesti. Tapahtumaan voi ilmoittautua torstai-iltaan saakka osoitteessa ruissalojuoksut.fi. Perjantaina jälki-ilmoittautuminen onnistuu tapahtumakansliassa Hansakorttelin Stockmannin tavaratalon 3. kerrokksessa kello 14–20 ja lauantaina Ruissalon Saaronniemessä tapahtuma-alueella kello 11–13, jolloin tapahtumakanslia sijaitsee Villa Saarossa.
 
Kulku tapahtuma-alueelle bussilla 
 
 Ruissalojuoksujen järjestäjät huomioivat perinteisesti myös Ruissalon saaren arvokkaan luonnon ja kulttuuriperimän. Lähes kahdentuhannen osallistujan ja toimitsijan saapuminen saarelle henkilöautolla rasittaisi saaren luontoa. Tämän vuoksi autoliikennettä saarelle rajoitetaan tapahtumapäivänä, ja osallistujat pääsevät tapahtuma-alueelle maksuttomalla bussikuljetuksella.
 
Osallistujien pysäköintialueet sijaitsevat Pahaniemen sillan ja Ruissalon sillan välisellä alueella. Maksuttomat bussikuljetukset lähtevät pysäköintialueelta alkaen kello 10.45. Bussi lähtee alueelta vartin välein ja 11.30–13.30 välisenä aikana kuuden minuutin välein. Tarkat aikataulut ovat luettavissa osoitteessa ruissalojuoksut.fi. Myös Föli-linja numero 8 liikennöi tapahtuman aikana tehostetusti.
 
Ruissalossa tapahtumaan liittyvä pysäköiminen on sallittu ainoastaan linja-autoille ja pikkubusseille Saaronniemen pysäköintialueella. Tapahtuman ulkopuolista saaren normaalia liikennettä ei rajoiteta, mutta järjestäjät pyytävät huomioimaan liikenteenohjaajien opastuksen sekä varaamaan ajomatkaan muutaman ylimääräisen minuutin.
  
Lisätietoja
Ruissalojuoksujen järjestäjä: Turun Urheiluliitto ry
Kari Ahonen, tapahtuman tuottaja
kari.ahonen@paavonurmisports.fi
044 5678256
 
Jaa ystäville

Similar Articles

Bussilla Ruissalojuoksuihin!

Bussilla Ruissalojuoksuihin!

Ruissalojuoksuihin saavutaan Linjaliikenne Muurisen kyydissä. Ruissalojuoksujen pysäköintialueet sijaitsevat Ruissalon sillan läheisyydessä Vapaavaraston alueella.  Alueelta on ilmainen bussikuljetus tapahtuma-alueelle Saaronniemen leirintäalueelle. Saaronniemeen

Lue lisää
MENU