Osallistujille | Juoksutapahtumien klassikko

Juoksutapahtumien klassikko

Osallistujille

Tervetuloa Ruissalojuoksuihin 2018!

Ruissalojuoksut järjestetään 46. kerran lauantaina 22.syyskuuta 2018. 

Tutustu huolella tapahtuman alustavaan osanottajan oppaaseen. 

HUOM! Alla on vuoden 2017 osanottajan opas!

INFO 2017

Ruissalojuoksut järjestetään lauantaina 16. syyskuuta 2017. Tapahtuma-alue sijaitsee Turun Ruissalossa, Saaronniemen leirintäalueella. Osallistujien pysäköintialue on Ruissalon sillan vieressä, ja alueelta on bussikuljetukset tapahtuma-alueelle kello 10.30−13.30 välillä, sekä paluu aina 18.15 asti. Bussikuljetuksilla tapahtuma-alueelle pääsevät myös yleisö ja kannustusjoukot.

Ruissalojuoksujen matkavaihtoehdot ovat puolimaratonin mittainen Ruisrääkki ja kymmenen kilometrin mittainen Ruisriikki. Netti-ilmoittautuminen suljetaan torstaina 14.9. klo 23.59. Sen jälkeen jälki-ilmoittautuminen tapahtuu tapahtumakansliassa.

Tapahtumakanslian puhelinnumero: 0440-627973.

Tapahtuma-aikataulu:

Perjantai 15.9.
14.00−20.00 Tapahtumakanslia avoinna Stockmannin urheiluosastolla tavaratalon kolmannessa kerroksessa

Lauantai 16.9.
11.00−13.30 Tapahtumakanslia avoinna tapahtuma-alueella Ruissalon Saaronniemessä Villa Saarossa. Ennakkoon ilmoittautuneiden numeroiden jako päättyy 13.30 ja jälki-ilmoittautuminen 13.00.

14.00 LÄHTÖ 10 km Ruisriikki

14.20 LÄHTÖ puolimaraton Ruisrääkki

17.20 Maali suljetaan (juoksuaika 3h)

Ajanotto
Ruisriikillä ja Ruisrääkillä käytetään ajanottoon numerolappuun kiinnitettyä mikrosirua, joka takaa jokaiselle juoksijalle tarkan nettoajan lähtöviivalta maaliin. Virallinen tulosluettelo julkaistaan bruttoaikojen mukaisessa järjestyksessä. Numerolappua ei tarvitse palauttaa juoksun jälkeen.

Ensiapu
Ensiavusta Ruissalojuoksuissa vastaa Mehiläinen. Ensiapupisteet ovat tapahtuma-alueella ja jokaisella juoma-asemalla.

Huolto
Reitillä on useita juoma-asemia ja maalissa ruokahuolto.

Juoma-asemat
Juoma-asemat ovat 10 kilometrin matkalla 3.2 ja 6.9 kilometrin kohdilla. Puolimaratonilla 4.6, 9.5, 12.2, 14.4 km:n ja 18 km:n kohdilla. Juomapisteillä on tarjolla vettä sekä Maxim-urheilujuomaa, makuna Orange-lemon.

Jälki-ilmoittautuminen
Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista tapahtumakansliassa perjantaina 15.9. kello 14−20 Stockmannin urheiluosastolla tavaratalon kolmannessa kerroksessa ja lauantaina 16.9. kello 11−13 tapahtuma-alueella Ruissalon Saaronniemessä.

Kuvaus
Tapahtuman järjestäjällä on oikeus käyttää tapahtumassa ottamiaan kuvia omassa viestinnässään ja markkinoinnissaan.

Lähdöt ja maali
Molempien matkojen lähtö ja maali sijaitsevat tapahtuma-alueella, joka on Ruissalon Saaronniemen leirintäalueella.

Numeroiden jako
Osanottajapaketti on noudettavissa tapahtumakansliasta. Pakettiin kuuluu osanottajanumero ja hakaneulat. Ajanottoon tarvittava mikrosiru on kiinnitetty numerolapun takapuolelle.

Osanoton peruutus
Jos osallistuja on maksanut peruutusturvamaksun, osanotto voidaan siirtää ensi vuoteen lääkärintodistusta vastaan.

Palkinnot
Kokonaiskilpailussa palkitaan kolme parasta ja ikäluokkasarjoissa kolme parasta. Kaikki maaliin juosseet saavat lisäksi osallistujamitalin. Lisäksi Ruisriikin ja Ruisrääkin kokonaiskilpailun kolme parasta miestä ja naista palkitaan M&M Kuntotalon lahjakorteilla.

Peseytyminen ja vaatesäilytys
Ruissalojuoksujen vaatesäilytys sijaitsee tapahtuma-alueella ulkotiloissa. Vaatesäilytyksen läheisyydessä on myös varusteidenvaihtoteltat. Saaronniemen leirintäalueen rantasaunat ovat juoksijoiden käytössä. Pesutilat ovat rajalliset, joten ruuhkaan on hyvä varautua.

Bussikuljetukset ja pysäköinti
Osallistujien pysäköintialueena toimivat Pahaniemen sillan ja Ruissalon sillan väliset merkatut alueet. Pysäköintialueelta on maksuton bussikuljetus tapahtuma-alueelle alkaen kello 10.30. Bussi lähtee parkkialueelta vartin välein ja 11.30–13.30 välisenä aikana noin viiden minuutin välein. Katso aikataulut tästä. Tutustu Fölin tehostettuihin aikatauluihin Ruissalojuoksut-tapahtumapäivänä tästä.

Reitit
Kaikkien matkojen reitit kulkevat Ruissalon saaressa. Katso kartat www.ruissalojuoksut.fi

Sarjat
HUOM! Tarkista, että oma sarjasi on oikein. Sarjat määräytyvät syntymäajan mukaan. Jos syntymäaikaa ei ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettu, niin on sarjana kokonaiskilpailu (=maaliintulojärjestys), ei ikäluokka. Sarjamuutokset tulee tehdä lauantaihin 16.9. kello 13.00 mennessä. Tämän jälkeen sarjamuutoksia ei tehdä.
Ruisriikillä ja Ruisrääkillä sarjat määräytyvät kuluvan vuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Mikäli syntymäaikaa ei ole ilmoitettu, on sarja kokonaiskilpailu. Kymppi ja puolimaraton: Miehet kokonaiskilpailu, miehet ikäryhmittäin (40-45-50-55-60-65-70+), Naiset kokonaiskilpailu sekä naiset ikäryhmittäin (40-45-50-55-60+). Lisäksi nuorten sarjat 10 kilometrin matkalla: M/N 17v, P/T 15v.

Suoritusaika
Maksimisuoritusaika on 3 tuntia. Maali suljetaan 17.20.

Tulokset
Tulokset päivittyvät reaaliajassa UltimateSport Servicen sivuille, jonne pääset tästä.

Jaa ystäville
MENU