Säännöt 2016 | Juoksutapahtumien klassikko

Juoksutapahtumien klassikko

Säännöt 2016

Säännöt 2016

Kaikki Ruissalojuoksuihin osallistuvat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä.

Ruissalojuoksujen vastuullisena järjestäjänä toimii Turun Urheiluliiton yleisurheilujaosto.

Muista!

Henkilökohtaisen osanottajanumeron siirto toiselle henkilölle tai matkanvaihto on mahdollista vain erikseen sopimalla tapahtumakansliassa. Järjestäjällä on oikeus periä siirtokuluina 5 €/siirto. Ryhmien toivotaan ilmoittavan etukäteen, milloin ja keiden numerot noudetaan keskitetysti.

Rintanumero

Rintanumero tulee kiinnittää paidan etupuolen yläosaan siten, että se on helposti luettavissa. Numeroa ei saa taittaa tai peittää. Osanottajalla ei ole oikeutta peittää tai poistaa järjestäjän asettamia mainoksia. Rintanumeron saa pitää suorituksen jälkeen.

Osanottajanumero on henkilökohtainen eikä toinen henkilö voi juosta sen kanssa. Jos henkilötietoja ei ole muutettu tapahtumakansliassa ennen lähtöä, osallistuminen hylätään. Ilman numeroa ei pääse maaliin. Ilman numeroa juoksevat poistetaan myös reitiltä.

Osanoton siirto ja peruutusturvamaksu
Mikäli maksat 5 euron peruutusturvamaksun ilmoittautumisen yhteydessä, ja joudut vamman tai sairauden takia peruuttamaan osallistumisesi, siirrämme osanottosi seuraavalle vuodelle. Siirto edellyttää, että lähetät meille kopion lääkärintodistuksesta (päivätty ennen kilpailua). Siirron voi tehdä vain itselleen ja vain yhden vuoden eteenpäin. Ruissalojuoksut -tapahtuma ei palauta osanottomaksuja missään tilanteessa.

Sarjat

HUOM! Tarkista, että oma sarjasi on oikein. Sarjat määräytyvät syntymäajan mukaan. Jos syntymäaikaa ei ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettu, niin on sarjana kokonaiskilpailu, ei ikäluokka. Muutokset sarjoihin voidaan tehdä lauantai 17.9 kello 13.00 mennessä. Tämän jälkeen sarjamuutoksia ei tehdä. Ruisriikillä ja Ruisrääkillä sarjat määräytyvät kuluvan vuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Mikäli syntymäaikaa ei ole ilmoitettu, on sarja yleinen. Kymppi ja puolimaraton: Miehet kokonaiskilpailu, miehet ikäryhmittäin (40-45-50-55-60-65-70+), Naiset kokonaiskilpailu sekä naiset ikäryhmittäin (35-40-45-50-55-60+). Lisäksi nuorten sarjat 10 kilometrin matkalla: M/N 17v, P/T 15v.

Kilpailun kesto

Kilpailun virallinen suoritusaikaraja on kolme tuntia. Maali suljetaan 17:20.

Keskeyttäminen

Mikäli joudut keskeyttämään, ilmoittaudu lähimpään huoltopisteeseen / ensiapupisteeseen. Ilmoita huoltopisteen vastaavalle, jos tarvitset kyydin tapahtuma-alueelle.

Hylkääminen

Tapahtuman tuomaristolla on oikeus hylätä urheilusuoritus ja poistaa osanottaja reitiltä, mikäli tämä ei noudata sääntöjä tai annettuja ohjeita. Urheilusuoritus hylätään automaattisesti, mikäli osanottajalla ei ole kilpailunumeroa, tai jos se ei ole hänen omansa.

Vastuu

Osanottajia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta. Jokainen juoksija osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Ikäraja

Ruissalojuoksuissa ei ole alaikärajaa. Alle 18-vuotiaiden osallistuminen edellyttää vanhempien / huoltajan luvan.

Videointi ja valokuvaus

Maaliintulijat videoidaan. Tunnistamiseen tarvitaan numeroa, joka on selvästi näkyvissä. Järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana ottamilleen kuville ja videotallenteille.

Tulokset

Ruissalojuoksuissa on käytössä UltimateSport Service -ajanottojärjestelmä Jokaiselle osanottajalle otetaan sekä brutto- että nettoaika. Bruttoaika on osanottajan aika lähtölaukauksesta maaliin.

Nettoaika on osanottajan aika lähtöviivan ylityksestä maaliin. Virallinen tulosluettelo julkaistaan bruttoaikoina. Tulokset julkaistaan Internet-osoitteessa www.ruissalojuoksut.fi

Palkinnot ja palkintojen jako

Kokonaiskilpailussa ja ikäluokkasarjoissa palkitaan kolme parasta. Palkintojenjako tapahtuu maalialueen palkintokorokkeella kokonaiskilpailun kolmelle parhaalle, kun heidät on saatu maaliin. Ikäluokkasarjojen palkittavat voivat noutaa palkintonsa erillisestä palkintojenjakopisteestä sitä mukaan, kun tulokset valmistuvat, kuitenkin aikaisintaan 30 minuuttia viimeisen palkittavan maaliintulosta.

Osoitetietojen käyttö

Osallistujien osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinoinnissa, ellei osallistuja sitä erikseen kiellä.

Ajanotto

Ajanottoon käytettävä mikrosiru on kiinnitetty numerolappuusi. Älä irrota sirua missään tilanteessa. Sirua ei tarvitse palauttaa juoksun jälkeen.

Muut ohjeet

Näiden sääntöjen lisäksi osallistujat ovat velvollisia noudattamaan muita järjestäjien antamia ohjeita.

Johtoryhmä ja tuomaristo

Ruissalojuoksujen johtoryhmän / tuomariston muodostavat kilpailun johtaja, projektipäällikkö ja järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Valitukset

Valitukset tulee tehdä viimeistään tunnin kuluttua kilpailun päättymisestä kirjallisesti kilpailukansliaan johtoryhmän käsiteltäviksi.

Jaa ystäville
MENU