Osanottajan opas
18.09.2021

Tervetuloa Ruissalojuoksuihin 2021!

Ruissalojuoksut järjestetään 49. kerran lauantaina 18. syyskuuta 2021

ALLA VUODEN 2020 OPAS.

Tervetuloa Ruissalojuoksuihin! 

Ruissalojuoksut järjestetään lauantaina 19. syyskuuta 2020. Tapahtuma järjestetään poikkeusjärjestelyin. Järjestelyt noudattavat AVI:in 1.9.2020 antamamia ohjeistuksia, jotka koskevat yli 50 hengen tapahtumia. Lue tämä osanottajan opas huolellisesti ennen tapahtumaan saapumista ja noudata oppaassa annettuja ohjeita. Tiedustelut info@paavonurmisports.fi, tai puhelin 044-5678256. Tapahtuman aikana kansliapuhelin 0440-627973.

Tapahtuma-aikataulu:

Torstai 17.9.2020 ja perjantai 18.9.2020
10:00−19.00 Tapahtumakanslia avoinna Intersport Hansa.
 
Lauantai 19.9.2020
11.00−12.45 Tapahtumakanslia avoinna tapahtuma-alueella Ruissalon Saaronniemessä Villa Saaron edessä teltoissa
13.00 LÄHTÖ 10 km Ruisriikki
13.20 LÄHTÖ puolimaraton Ruisrääkki
16.20 Maali suljetaan (juoksuaika 3h)

Intersport Hansa -kisakaupan tarjoukset

Suunto 7 – 399 € (värit harmaa ja valkoinen)
Suunto 3 – 179 €
Maxim 33g energiageeli 1 €/kpl
Maxim 100g energiageeli 1,50 €/kpl
New Balance 890 -juoksukengät 79,90 €
New Balance Solvi -juoksukengät 89,90 €

Tapahtuman turvallisuusohjeistus

Suomen koronatilanne on yleisesti ottaen vakaa, joten esteitä tapahtuman järjestämiselle ei ole. Haluamme kuitenkin varmistaa, että jokainen osallistuja voi vierailla tapahtumassamme turvallisin mielin ja siihen tarvitsemme kaikkien teidän apuanne. Kyseessä on yhteinen tavoitteemme, jossa jokaisen on kannettava oma vastuunsa. Siksi toivomme, että jokainen paikalle saapuva osallistuja on valmis noudattamaan seuraavaa ohjeistusta:

1. Mikäli olet vieraillut tapahtumaa edeltävän 14 päivän aikana korkean riskin maissa, siirräthän osallistumisesi ensi vuoteen, vaikka sinulla ei olisi oireita. 
2. Mikäli sinulla tai läheiselläsi on flunssan oireita, siirräthän osallistumisesi ensi vuoteen.
3. Kunnioita toimitsijoita sekä oman seurueesi ulkopuolisia osallistujia 1–2 metrin turvavälillä. Säilytäthän turvavälin kaikissa tilanteissa – myös juoksureitillä.
4. Yski ja niistä kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. THL:n yskimisohjeet voit kerrata täältä.
5. Noudata tapahtumakansliassa ja tapahtumassa vieraillessasi erinomaista käsihygieniaa. Alueella on useita käsidesipisteitä.
6. Tuorein THL:n suositus on, että kasvomaskia käytetään joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää. Suosittelemme lämpimästi käyttämään maskia myös tapahtumakansliassa vieraillessasi.
7. Jaamme jokaiselle osallistujalle maaliintulon jälkeen kertakäyttöisen maskin, jota pyydämme sinua käyttämään kävellessäsi maalilinjaston läpi. Näin turvaamme omien toimitsijoidemme, ensiapuhenkilökuntamme sekä osallistujiemme terveyden.
8. Kannustajat pääsevät tervehtimään juoksijoita vasta maalikarsinan jälkeen. Pyydämme, että kannustajat eivät pyri juoksijoille varatulle alueelle, jotta voimme välttää alueen ruuhkautumisen.   
9. Seuraa tarkasti kuulutuksia tapahtuma-alueella. Lähdöt tapahtuvat kuuluttajien ohjeistusten mukaisesti.
10. Vallitsevan tilanteen takia tarjoamme edelleen mahdollisuuden siirtää osallistumisesi ensi vuoteen ilman lisämaksua. Osallistumisen siirto onnistuu vielä tapahtumapäivänäkin. Tapahtumakanslian ruuhkia välttääksemme toivomme, että teet siirtosi sähköpostitse osoitteeseen info@paavonurmisports.fi. 

Ajanotto

Ruisriikillä ja Ruisrääkillä käytetään ajanottoon numerolappuun kiinnitettyä mikrosirua, joka takaa jokaiselle juoksijalle tarkan nettoajan lähtöviivalta maaliin. Virallinen tulosluettelo julkaistaan nettoaikojen mukaisessa järjestyksessä. Numerolappua ei tarvitse palauttaa juoksun jälkeen.

Ensiapu

Ensiavusta Ruissalojuoksuissa vastaa Mehiläinen. Ensiapupisteet ovat tapahtuma-alueella ja jokaisella juoma-asemalla.

Juoma-asemat

Juoma-asemat ovat 10 kilometrin matkalla 3.2 ja 6.9 kilometrin kohdilla. Puolimaratonilla 4.6, 9.7, 12.2, 14.4 km:n ja 18 km:n kohdilla. Juomapisteillä on tarjolla vettä sekä Maxim-urheilujuomaa, makuna Orange-lemon.

Jälki-ilmoittautuminen

Tapahtumaan otetaan yhteensä 800 ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen loppuu viimeistään perjantaina 18.9. tai kun 800 ilmoittautuneen määrä täyttyy.

Sarjat

HUOM! Tarkista, että oma sarjasi on oikein. Sarjat määräytyvät syntymäajan mukaan. Jos syntymäaikaa ei ole ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettu, niin on sarjana kokonaiskilpailu, ei ikäluokka. Muutokset sarjoihin voidaan tehdä lauantai 19.9. kello 12.00 mennessä. Tämän jälkeen sarjamuutoksia ei tehdä.
Ruisriikillä ja Ruisrääkillä sarjat määräytyvät kuluvan vuoden joulukuun 31. päivän iän mukaan. Mikäli syntymäaikaa ei ole ilmoitettu, on sarja kokonaiskilpailu. Kymppi ja puolimaraton: Miehet kokonaiskilpailu, miehet ikäryhmittäin (40-45-50-55-60-65-70+), Naiset kokonaiskilpailu sekä naiset ikäryhmittäin (40-45-50-55-60, 65+). Lisäksi nuorten sarjat 10 kilometrin matkalla:  M/N 19v, P/T 15v.

Jänikset

Ruissalojuoksuissa ei tänä vuonna ole jänispalvelua.

Kuvaus

Tapahtuman järjestäjällä on oikeus käyttää tapahtumassa ottamiaan kuvia omassa viestinnässään ja markkinoinnissaan.

Lähtö ja maali

Molempien matkojen lähtö ja maali sijaitsevat tapahtuma-alueella, joka on Ruissalon Saaronniemen leirintäalueella. Lähdöt ovat: 13:00 Ruisriikki 10 km ja 13:20 Ruisrääkki 21.1 km. Lähdöt tapahtuvat siten, että ns. kärkijuoksijat (kokonaiskilpailun, tai ikäluokkien mitaleita tavoittelevat) ryhmittyvät lähtöihin, muut juoksijat juoksevat lähtökaaren alta omaan tahtiin n. 5 minuutin aikana lähtölaukauksesta. Tulokset muodostuvat nettoajan mukaan. (nettoaika = henkilökohtainen aika lähtöviivan ylityksestä maaliviivan ylitykseen).

Osanoton peruutus tai siirto

Ruissalojuoksujen osallitumisen voi siirtää ensi vuoden tapahtumaan ilman lääkärintodistusta. Riittää kun ilmoittaa siirrosta ähköpostitse info@paavonurmisports.fi

Saapuminen Saaronniemeen

Tämän vuoden tapahtumassa ei ole järjestäjien tarjoamaa bussikuljetusta. Ruissalojuoksuihin paras tapa saapua on Fölin bussilinja 8. Omalla autolla tultaessa suosittelemme kimppakyytejä. Saaronniemen leirintäalueelle pystytään ottamaan n. 450 henkilöautoa. Tutustu Fölin aikatauluihin  tästä.

Peseytyminen ja vaatesäilytys

Ruissalojuoksujen vaatesäilytys sijaitsee tapahtuma-alueella ulkotiloissa. Vaatesäilytyksen läheisyydessä on myös varusteidenvaihtoteltat. Tämän vuoden tapahtumassa saunat ja suihkut eivät ole käytössä turvallisuussyistä.

Jätehuolto

Ruissalojuoksujen jätehuollosta vastaa Remeo. 
Roska-astioita on sijoitettu tapahtuma-alueella useisiin paikkoihin. Laitathän mm. tölkit niille varattuhin roska-astioihin.

Reitit

Kaikkien matkojen reitit kulkevat Ruissalon saaressa, ja ovat virallisesti mitattuja.

Palkinnot

Kokonaiskilpailussa palkitaan kolme parasta ja ikäluokkasarjoissa kolme parasta. Palkinnot toimitetaan jälkikäteen. Kaikki maaliin juosseet saavat lisäksi osallistujamitalin.  

Tulokset

Tulokset päivittyvät reaaliajassa UltimateSport Servicen sivuille. 
Tuloksiin pääset tästä.

Suoritusaika

Maksimisuoritusaika on 3 tuntia. 
Maali suljetaan 16.20.

Terveyshelppi

Sattuiko tapaturma tai sairastuitko? Ei hätää, TerveysHelppi auttaa sinua joka päivä klo 7–23. Tiesithän, että LähiTapiolan asiakkaana kerrytät itsellesi myös jatkuvasti erilaisia etuja? Lue lisää >>
 
 

Parhain terveisin / Best regards, 

Juoksuaika-tapahtumatoimisto
Ruissalojuoksut
0440 627 973
info@paavonurmisports.fi

#ruissalojuoksut 

Ruissalojuoksut 19.9.2020 
Jousitie 7, 20760 Kaarina Finland 
info@paavonurmisports.fi 
Puh: +358 44 5678 256 Copyright (c)2018, All Rights Reserved.